Народні депутаті Кишкар та Кривенко виходять з БПП

Народні депутаті Кишкар та Кривенко виходять з БПП

Народні депутати Павло Кишкар та Віктор Кривенко оголосили про намір вийти зі складу фракції Блок Петра Порошенка.

Про це Кривенко написав у Facebook.

"Разом з Павлом Кишкарем офіційно оголосили про вихід з фракції БПП. Причини,
які змусили нас перебувати у фракції, більше неактуальні", - зазначив він. Депутат зазначив, що як член партії "Народний рух України" буде і далі "аргументовано" критикувати владу, не підтримувати невірних рішень і незалежно голосувати.

Крім того, Кривенко попередлив, що разом з колегою Кишкарем вийде з коаліції, якщо до літа не будуть втілені ключові позиції коаліційної угоди.  "Відкриті списки, недоторканість. Безпековий та економічний блок угоди. Там вірно все написано. Але не виконується. Якщо не будуть виконані ключові вимоги - вийдемо з коаліції", - зауважив депутат.

Водночас, згідно з Регламентом Верховної Ради, депутат вважається офіційно виключеним зі складу фракції після оголошення про це головуючим на пленарному засіданні. Наразі таких оголошень не було.

Віктор Кривенко та Павло Кишкар обрані до парламенту від партії "Об'єднання "Саморпоміч", однак є членами фракції БПП. Влітку 2017 року Кривенко очолив партію "Народний рух України". Одним із заступників голови НРУ обрано іншого
нардепа з БПП Павла Кишкаря.