Французи вимагають припинення трансляції Russiа Today

Французи вимагають припинення трансляції Russiа Today

Громадські діячі у Франції вимагають припинення трансляції російського пропагандистського телеканалу Russia Today та відкликання наданої йому ліцензії.

Про це повідомляє видання Le Monde.

З відповідним листом вони звернулися до керівника Вищої ради з аудіовізуальних
засобів Франції (CSA) Олів'є Шрамека.

"Ми звертаємося до вас, пане Шрамек, із проханням заради збереження  громадянського спокою призупинити дію ліцензії на право мовлення на території Франції, яка була видана Russia Today", - йдеться в заяві.

Підписанти листа також висловлюють здивування, що ліцензію у Франції було надано каналу, який раніше "публічно критикував президент країни". "Європарламент застеріг від дезінформації, що чиниться з боку Росії, та вживає кроків для боротьби з цим (резолюція 2016/2020), відповідно надання дозволу на трансляцію може лише спровокувати глибоке непорозуміння, якщо не обурення", - йдеться в листі.

Під листом поставили свої підписи письменниця Галя Акерман, головний редактор журналу Philosophie magazine Мішель Ельчанінофф, історик та богосолов Антуан Аржаковський, викладачі університетів П'єр Косса та Ірина Дмитришин, перекладач Елен Сінані та інші.

Як відомо, раніше Вища рада з аудіовізуальних засобів Франції пообіцяла вести постійний перегляд програм, які транслюватиме російський телеканал Russia Today у Франції, оскільки телеканал має "проблему довіри".