Греція страйкує проти політики жорсткої економії

Греція страйкує проти політики жорсткої економії

У Греції в четвер запланований 24-годинний загальний страйк на знак протесту проти політики уряду щодо жорсткої економії.

Про це повідомляє Ekathimerini.

"Страйк, до якого минулого тижня закликали об'єднання найбільших профспілок країни, спричинить перебої у русі громадського транспорту, а також у роботі більшості урядових та державних служб", - йдеться у повідомленні. У центрі Афін сьогодні очікуються демонстрації під арламентом, який продовжить обговорення бюджету на наступний рік. У зв'язку зі страйком водіям рекомендують уникати поїздок до центру міста.

Крім цього, повідомляється, що метро та трамваї в Афінах працюватимуть лише з 9:00 до 14:00 за місцевим часом, а міські автобуси та тролейбуси з 9:00 до 21:00.  До 24-годинного страйку також долучиться національна та приміська залізниця, яка сьогодні не надаватиме послуг. Тож залізничного сполучення з Міжнародним аеропортом Афін у цей день не буде.

На 4 години до страйку приєднаються й авіадиспетчери, внаслідок чого низка внутрішніх рейсів буде скасована або відкладена.

У цілодобовому страйку  візьмуть участь також працівники портів та державні службовці. Частково не працюватимуть школи, державні установи та лікарні.