Українці застерегли Раду Європи від небезпечного прецеденту

Українці застерегли Раду Європи від небезпечного прецеденту

Українські громадські організації закликають не допустити небезпечного прецеденту повернення Росії права голосу в ПАРЄ.

Про це йдеться у спільній заяві громадських організацій, повідомляє Укрінформ.

"Ми вважаємо, що керівництву Ради Європи, країнам-учасницям та членам ПАРЄ треба зробити усе залежне, щоб не допустити небезпечного прецеденту повернення російської делегації права голосу в ПАРЄ", - наголошується у заяві.

Крім того, українські організації закликають міжнародні та національні правозахисні організації зробити усе від них залежне, щоб запобігти ціннісній капітуляції Ради Європи. Йдеться не просто про те, що з легкої руки Ради Європи це стане першим значним послабленням санкцій проти Росії за ведення війни проти України, в якій кожного дня продовжують гинути люди та більше 5,5 мільйона людей змушені жити в умовах окупації. Це розв'яже руки й іншим країнам-учасницям Ради Європи, чим поставить під загрозу права мільйонів людей, які знаходяться під захистом Європейської конвенції з прав людини.

Нагадаємо, російський парламент отримав запрошення, підписане тимчасовим головою ПАРЄ Стеллою Киріакідіс (Кіпр), щодо направлення до Парижа делегації РФ. Росіяни, які візьмуть участь у засіданні в Парижі 14 грудня, заявлятимуть про позицію Росії щодо участі делегації РФ в Асамблеї та очікують почути ідеї про повернення своєї делегації.