Доба на Донбасі минула без втрат

Доба на Донбасі минула без втрат

Упродовж минулої доби в районі АТО на Донбасі зафіксовано 24 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-терористичних військ, внаслідок обстрілів жоден український захисник не постраждав.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО, оприлюдненому у Facebook.

"Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати Мінські угоди та застосовують заборонені зразки озброєння, зокрема, міномети, танки і важку артилерію", - наголосили у штабі.

На Луганському напрямку у вечірній час бойовики обстріляли з артилерії калібру 152 мм підступи до Врубівки, а з 82-мм мінометів вели вогонь по захисниках Новоолександрівки і Попасної.

На Донецькому напрямку в післяобідню пору окупанти випустили півтора десятка артилерійських снарядів калібру 122 мм по оборонних укріпленнях сил АТО між Водяним і Талаківкою. У вечірній час обстріли із озброєння, яке давно мало бути відведеними від лінії зіткнення, продовжилися.

Зокрема, загарбники вели вогонь із 120-мм мінометів по оборонцях Павлополя, Водяного і Опитного. Поблизу Авдіївки вони застосували міномети 82-го калібру, а у районі шахти Бутівка стріляв танк. Окрім того, неподалік Кам’янки і Новотроїцького окупанти порушували перемир’я з гранатометів та стрілецької зброї.