Трамп підписав оборонний бюджет США із мільйонами для України

Трамп підписав оборонний бюджет США із мільйонами для України

Президент США Дональд Трамп підписав Закон про оборонний бюджет США на 2018 фінансовий рік, який передбачає виділення $350 млн. у вигляді військової допомоги Україні, включаючи летальне озброєння.

Церемонія підписання відбулася у Білому домі, повідомляє Укрінформ.

"Цей історичний законодавчий акт демонструє нашу непохитну відданість чоловікам і жінкам у формі, найбільшій у світі військовій силі, і ми зробимо її кращою, ніж раніше", - наголосив Трамп у своїй промові перед підписанням закону, назвавши його надзвичайно важливим для країни.

Законопроект із оборонним бюджетом для Пентагону обидві палати американського Конгресу узгодили на початку листопада. Закон дозволяє виділення $350 млн для надання Україні допомоги в галузі безпеки, включаючи оборонну летальну допомогу, зазначається в документі.  

Водночас закон містить обмеження щодо виділення принаймні половини цих коштів, поки глава Пентагону не підтвердить, що Україна вжила значних заходів для реалізації інституційної реформи у сфері оборони.

Нагадаємо, для протидії російській агресії оборонний бюджет США на 2018 фінансовий рік передбачає виділення $4,6 млрд в межах Європейської ініціативи стримування для підтримки союзників НАТО та посилення оборонного потенціалу США в Європі.