Словаччина призупинила транзит газу через вибух в Австрії

Словаччина призупинила транзит газу через вибух в Австрії

У зв'язку з вибухом у вівторок на австрійській газорозподільній станції, яка знаходиться за 500 м від словацького кордону, словацький газовий оператор припинив транспортування палива.  

Про це повідомляє газовий оператор "Eustream".

"Надзвичайна ситуація на станції у Баумгартені. Через технічні проблеми в Австрії транзит до місця стикування Баумгартен тимчасово обмежений до особливого розпорядження. Інші точки підключення "Eustream" незачіпило і вони придатні для транспортування природного газу без обмежень", - наголошується на сайті словацької компанії.

Прес-служба Мінекономіки країни запевняє, що в самій Словаччині постачанню газу нічого не загрожує, воно здійснюватиметься без обмежень як для промпідприємств, так і для громадян.

Словаччина готова в разі необхідності перенаправити газ через територію Угорщини. У самій Угорщині, як повідомляє місцевий економічний портал "HVG", проблем із газопостачанням також не передбачається, в тому числі завдяки запасам у сховищах і можливості транспортування через український кордон.

Терміни відновлення нормального прокачування залежать від характеру пошкодження: якщо мова йде лише про труби, то знадобиться кілька днів, якщо ж про компресори, то на це може піти кілька тижнів. На даний момент найбільш постраждала Італія, яка отримує блакитне паливо виключно трубопроводом з Австрії.

Нагадаємо, вибух на газорозподільній станції пролунав о 8:45. За уточненими даними, крім одного загиблого є один важко поранений і 20 легкопоранених. Це працівники станції, громадяни Австрії. Нині пожежу ліквідовано. Станція належить найбільшому в Австрії імпортеру природного газу, який закуповує сировину з Росії, Норвегії та інших країн, і є не тільки найбільшою подібною в республіці, а й у всій Європі.