У Польщі сьогодні представляють новий склад уряду (аудіо)

У Польщі сьогодні представляють новий склад уряду (аудіо)

Нагадаємо, 9 грудня Президент Польщі Анджей Дуда призначив прем’єром Матеуша Моравецького замість Беати Шидло, яка подала у відставку.

Чого чекати від цього Україні? В експертів дізнавалася Тетяна Власенко:

"Напруженість в українсько-польських відносинах почала відчуватися 2 роки тому, коли до влади у Польщі прийшла партія "Право і справедливість". Відтоді польські посадовці педалюють дражливі теми спільного минулого, - зауважує екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко. І нині, каже він, продовжують  будувати на цьому свою політику.

Та від переформатування уряду в Польщі навряд чи варто очікувати якісних змін у відносинах з нашою країною, припускає Володимир Огризко. Адже новий прем’єр, як відомо, буде із тієї ж партії, що й попередній – "Право і справедливість". Тим часом,  міжнародний експерт Олександр Палій  висловлює припущення, що нині Польща намагається отримати бонуси від налагодження відносин з Росією. І саме цим він  пояснює прохолоду у польсько-українських відносинах.

Тим часом двосторонні відносини між країнами цього тижня обговорюватимуться на найвищому рівні. 13 грудня очікується візит в Україну президента Польщі Анджея Дуди. Про це повідомляє прес-служба польського президента. "Основною темою переговорів буде політика безпеки в контексті ситуації на Донбасі", - йдеться у повідомленні".

Тетяна Власенко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!