США, Південна Корея та Японія відстежуватимуть ракети КНДР

США, Південна Корея та Японія відстежуватимуть ракети КНДР

Південна Корея, Японія та Сполучені Штати Америки 11 грудня почали спільні навчання з відстеження ракет, запущених з території КНДР.

Про це повідомляє AFP з посиланням на Міноборони Південної Кореї.

Повідомляється, що в навчаннях, які відбуваються поблизу Корейського півострова, беруть участь кораблі трьох країн, оснащені системами протиракетної оборони "Іджіс" – два кораблі ВМС США і по одному від Південної Кореї і Японії.

"Під час навчань кораблі із системами "Іджіс" будуть відпрацьовувати дії з виявлення і відстежування потенційних ракет Північної Кореї і вести обмін одержуваної інформацією", – йдеться в повідомленні Міністерства оборони Південної Кореї.

Нагадаємо: минулого тижня в районі Корейського півострова відбулися найбільші спільні навчання ВПС США і Південної Кореї за участю 230 літаків. Приводом до них, як повідомлялося раніше, став проведений КНДР 29 листопада запуск міжконтинентальної балістичної ракети "Хвасон-15", здатної досягти території США.

Радник президента США з національної безпеки Герберт Макмастер заявляв, що можливість війни з Північною Кореєю "наростає кожен день".