40 медичних "Хаммерів" прямують у зону АТО

40 медичних "Хаммерів" прямують у зону АТО

На фронт відправлено 40 медичних "Хаммерів", які надали Україні Сполучені Штати Америки.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

"Сорок медичних машин "Хаммер", які рятують життя українських воїнів, направлені в зону проведення АТО. З першого дня вони працюватимуть на українське військо, українського воїна", - наголосив Глава держави.

6 грудня Порошенко передав військовослужбовцям ЗСУ сертифікати на 40 медичних машин "Хаммер", які були надані Україні Сполученими Штатами Америки. Передача авто відбулася у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині.

Посол США в Україні Марі Йованович наголосила, що Сполучені Штати підтримують Україну у захисті її суверенітету, та зазначила, що 40 сучасних автомобілів "Хаммер", обладнаних для медичної допомоги, дозволять підвищити рівень реагування та готовності.

Нагадаємо, за даними прес-служби Адміністрації Президента, впродовж 2016 - 2017 років США передали Збройним Силам України 45 медичних "Хаммерів". Автомобіль може перевозити до 4 поранених на ношах або до 6 сидячих. Кабіна для пацієнтів обладнана системами опалення та кондиціювання, а також системами подачі кисню для шістьох хворих.