Пентагон інформує: в Ємені ліквідовані лідери "Аль-Каїди"

Пентагон інформує: в Ємені ліквідовані лідери "Аль-Каїди"

Міноборони США офіційно повідомило підтверджені результати раніше проведеної операції зі знищення високопоставлених бойовиків організації "Аль-Каїда" на Аравійському півострові.

Відповідну заяву Пентагон поширив 8 грудня, повідомляє Укрінформ.

"У результаті авіаударів ЗС США знищено п'ять оперативників організації "Аль-Каїда" на  Аравійському півострові в провінції аль-Байда в Ємені", - зазначається в повідомленні.

Операція була проведена 20 листопада з метою знешкодження мережі терористів. Були ліквідовані високопоставлені керівники терористичного осередку. З-поміж них: Муджахід аль-Адані, відомий також як Мохаммад Шукрі, який був відповідальний за планування й проведення терактів у Ємені та проти коаліційних сил; координатор бази бойовиків в аль-Байді Абу Лайта аль-Санаані; ще 3 важливі у своїх колах терористи з мережі "Аль-Каїди" на Аравійському півострові.

Ліквідація ключових фігур "Аль-Каїди" в регіоні дедалі більше обмежуватиме свободу для маневрів та операцій терористичної мережі, обмежуючи їх здатність загрожувати силам безпеки й Коаліції в Ємені та регіоні в цілому, наголосили в оборонному відомстві США.