Спірний Єрусалим - вже є жертви

Спірний Єрусалим - вже є жертви

У результаті масових демонстрацій в Єрусалимі, на Західному березі річки Йордан і в секторі Газа, у зв'язку з визнанням президентом США Дональдом Трампом Єрусалима столицею Ізраїлю, постраждали понад 80 учасників протесту і одна людина загинула.

Про це повідомляє "Reuters".

"Безліч людей постраждали і принаймні одна людина загинула в зіткненнях із ізраїльськими військами", - йдеться в повідомленні.

Тисячі демонстрантів вийшли на вулиці в священний день мусульман, висловивши солідарність із палестинцями і своє обурення у зв'язку з визнанням президентом США Єрусалима як столиці Ізраїлю.

Понад 80 демонстрантів були поранені, поблизу кордону з сектором Газа був застрелений чоловік - перша підтверджена смерть за два дні заворушень. Раніше повідомлялося про понад 50 постраждалих.

Нагадаємо, 6 грудня Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль і намір перенести американське посольство з Тель-Авіва у це місто.

Пізніше Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що остаточне рішення про статус Єрусалиму залежатиме від переговорів між Ізраїлем і Палестиною, а Посольство США переїде ще не скоро.