У Львові попрощалися з добровольцем Віктором Матюхіним (аудіо)

У Львові попрощалися з добровольцем Віктором Матюхіним (аудіо)

Сьогодні у Львові попрощалися з бійцем Добровольчого Українського Корпусу Віктором Матюхіним, який загинув 4-го грудня внаслідок ворожого обстрілу поблизу селища Піски Донецької області.
 

Розповідає наша кореспондентка Наталія Козачук:
                
"51-річний Віктор Матюхін народився в Казастані, жив у Росії, а загинув за Україну. До Львова він, незгодний із людиноненавсницькою політикою Кремля, переїхав ще задовго до війни, тут одружився і навіть добре вивчив українську мову. З початком російської агресії на сході країни чоловік, не замислюючись, вирушив на фронт – у першу штурмову роту Добровольчого корпусу "Правого сектора", де був найстаршим бійцем. На війні мав позивний "Казах", хоча зовні нагадував українського козака – з довгими вусами та козацьким оселедцем на голові.

Товариші згадують Віктора Матюхіна, як відданого і щирого патріота України. Його військовий побратим Тарас Бобанич на псевдо "Хаммер" говорить, Віктор був зразковий боєць. Надзвичайно скромний. Це просто зразок бійця, який знав свою справу. Сповна виконав свій обов’язок. Враховуючи те, що він загинув за українську землю, можна сказати, що він наш повністю.

Поховали загиблого героя на полі почесних поховань Личаківського цвинтаря".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!