Сейм Латвії ухвалив поправки до закону про устрій державного управління (аудіо)

Сейм Латвії ухвалив поправки до закону про устрій державного управління (аудіо)

Сейм Латвії ухвалив поправки до закону про устрій державного управління з метою створення прозорої системи держуправління та боротьби з корупцією. Президент країни Раймондс Вейоніс повернув поправки до закону на повторний розгляд, вказавши на юридичні неточності.

Докладніше розповідає наш власний кореспондент у Ризі Володимир Строй:
                
"У листопаді Сейм двічі повертався до розгляду поправок до закону про устрій державного управління щодо щомісячного оприлюднення зарплат посадових осіб. У підсумку вирішено, що інформація про зарплати посадових осіб, а також працівників держустанов повинна публікуватися щомісяця із зазначенням імені та прізвищ і вона зберігатиметься не менше 8 років.

Результати соцопитування, проведеного агентством Kantar TNS, підтверджують, що ухвалені поправки збігаються з думкою більшості жителів Латвії.

Депутати профільної комісії Сейму, ознайомившись із досвідом інших європейських країн, дійшли висновку, що в жодній із них інформація про зарплати працівників не доступна так широко, як це буде з 1 січня наступного року в Латвії. Здебільшого європейські країни публікують таку інформацію без імен і прізвищ. А про конкретних співробітників держустанов інформація надається лише за запитами".

Володимир Строй з Латвії, для українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!