У Португалії відбулися заходи з нагоди 100-річчя української дипломатії (аудіо)

У Португалії відбулися заходи з нагоди 100-річчя української дипломатії (аудіо)

У португальській столиці відбулися заходи з нагоди 100-річчя української дипломатії. На зустріч були запрошені представники міжнародного дипломатичного корпусу, члени української громади, науковці історичного товариства незалежності Португалії.

Подробиці - від нашої власної кореспондентки у Лісабоні  Тамари Лаврук:
                     
"Президент цього товариства Жозе Аугусто Троні та посол України в Португалії Інна Огнівець зробили екскурс в історію становлення дипломатичної служби. Їхні виступи доповнили кадри хронікально-документального фільму.
      
Пані Посол на наше прохання коротко охарактеризувала дипломатичний рік, що минає: "Я вважаю, що цей рік дуже успішний для українсько-португальських відносин, оскільки багато було проведено заходів  на найвищому офіційному рівні — візити міністра оборони України Степана Полторака до Португалії та міністра закордонних справ Португалії Аугушто Сантоша Сілва до України. Крім того, з робочим візитом Португалію відвідала віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка взяла участь у міжнародній конференції та гідно представила Україну, розкриваючи питання “Роль жінок у громадському житті і на державні службі", - сказала Посол України в Португалії Інна Огнівець.

Цього ж дня за сприяння посольства відкрилась виставка картин Петриківського розпису художниці Наталії Стативи-Жарко та відбувся концерт відомого скрипаля Кирила Стеценка. Митці з України викликали в гостей вечора справжнє захоплення.

Також у Лісабоні  відбувся показ документального фільму "Крим. Як це було" режисера Костянина Кляцкіна. Після кінопоказу глядачі обговорили фільм".

Тамара Лаврук, з Лісабона, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!