Ахтем Чийгоз закликав ОБСЄ зупинити російський терор в окупованому Криму

Ахтем Чийгоз закликав ОБСЄ зупинити російський терор в окупованому Криму

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз під час засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні закликав міжнародну спільноту зупинити російський терор проти кримських татар в окупованому Криму.  

Про це повідомила у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.
 
"Ми не повинні заплющувати очі на те, що люди помирають, що діти залишаються сиротами. Весь Крим з надією очікує, що ви зупините терор в окупованому Криму", - процитувала вона слова Чийгоза.  

7 грудня у Відні розпочалося 24-те засідання Ради міністрів ОБСЄ. Міністерство закордонних справ України разом з Ахтемом Чийгозом та Ільмі Умеровим проводить захід щодо прав людини в окупованому Криму.

У вересні 2017 року  Ахтема Чийгоза було засуджено російським судом в окупованому Росією Криму до 8 років колонії суворого режиму за обвинуваченням в організації масових заворушень біля приміщення Верховної Ради Криму у Сімферополі 26 лютого 2014 року. Умерова засудили до двох років колонії-поселення за обвинуваченням в "закликах до порушення територіальної цілісності РФ" за висловлювання в ефірі телеканалу ATR про те, що Крим - це Україна.  

25 жовтня Росія звільнила Умерова та Чийгоза і передала їх Туреччині.

30 листопада турецький телеканал "Haberturk" повідомив, що турецький уряд обміняв двох заступників голови Меджлісу
кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова на двох росіян, обвинувачених у шпигунстві.