Українські військові отримають 40 медичних машин "Хаммер"

Українські військові отримають 40 медичних машин "Хаммер"

Президент України Петро Порошенко передав військовослужбовцям Збройних Сил сертифікати на 40 медичних машин "Хаммер", які будуть направлені в зону проведення АТО.

Передача авто відбулася під час робочої поїздки Глави держави на Львівщину у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, повідомляється на сайті Президента.

"Всі сорок автівок роз'їдуться одразу звідси по бойових бригадах у зоні проведення АТО. І з першого дня будуть працювати на українське військо, українського воїна", - зазначив Петро Порошенко.

Він подякував присутньому на заході виконавчому віце-президенту компанії "AM General" з питань міжнародних оборонних програм Лоуренсу Платту за цей важливий для українських воїнів внесок.

У свою чергу, посол США в Україні Марі Йованович наголосила, що Сполучені Штати підтримують Україну у захисті її суверенітету, та відзначила, що 40 сучасних автомобілів "Хаммер", обладнаних для медичної допомоги, дозволять підвищити рівень реагування та готовності.

"Ці "карети швидкої допомоги" є символом нашої безупинної, відданої підтримки задля покращення спроможності України берегти її найцінніший ресурс – відважних та відданих чоловіків і жінок, що захищають свободу своєї держави", - додала вона.

За даними прес-служби АП, впродовж 2016 - 2017 років США передали Збройним Силам України 45 медичних "Хаммерів". Автомобіль може перевозити до чотирьох поранених на ношах або до шести сидячих. Кабіна для пацієнтів обладнана системами опалення та кондиціювання, а також системами подачі кисню для шістьох хворих.