Ситуація в Ємені вийшла на новий небезпечний рівень

Ситуація в Ємені вийшла на новий небезпечний рівень

Ситуація в Ємені погіршується і стає все більш невизначеною, особливо після вбивства колишнього президента і загострення збройних зіткнень у столиці країни Сані.

Про це заявив Спеціальний посланець Генерального секретаря ООН в Ємені Ісмаїл Ульд Шейх Ахмед, передає Центр новин ООН.

"Після вбивства колишнього президента Алі Абдалли Салеха і ряду лідерів Загального народного конгресу ситуація в Ємені вийшла на новий небезпечний рівень", - заявив Спеціальний посланець Генерального секретаря ООН після закритого брифінгу в Раді Безпеки ООН.  Він додав, що останні події змінили "політичну динаміку" в Ємені.

Заступник Генерального секретаря ООН, Координатор надзвичайної допомоги Марк Локок, який також брав участь у брифінгу, нагадав журналістам, що Ємен знаходиться на межі найстрашнішого голоду у світі.

Відзначається, що наразі 21 мільйон осіб, у тому числі понад 11 мільйонів дітей, потребують термінової гуманітарної допомоги. 17 мільйонів, а це третина всього населення країни, потребують продовольства. 8,5 мільйона з них вже практично голодують.

У країні зруйновано або виведено з ладу понад половину медичних установ. У Сані та інших частинах країни останні кілька днів спостерігається активізація повітряного обстрілу і наземних військових операцій.