Китайці спустили на воду перше повністю електричне судно

Китайці спустили на воду перше повністю електричне судно

Китайська суднобудівна корпорація Guangzhou Shipyard International спустила на воду електричний балкер, судно для перевезення вантажів насипом.

Про це повідомляє Главком.

Це перше в світі судно, яке приводиться до руху тільки завдяки енергії електродвигунів, пише China Daily.

Рухається балкер за допомогою літієвого акумулятора вагою 26 тонн і ємністю близько 2400 кіловат-годин. Тобто, ємність батарей приблизно в 50 разів перевищує ємність акумуляторів електромобілів.

Повна зарядка акумулятора вимагає всього дві години, цієї енергії досить для проходження відстані у 80 кілометрів. На судні встановлені два електродвигуни потужністю по 160 кВт кожен.

Довжина нового балкера становить 70,5 метра, ширина - 13,9 метра, а висота борта - 4,5 метра. Судно може рухатися з максимальною швидкістю в 12,8 кілометрів на годину (близько семи вузлів), при цьому не завдаючи шкоди навколишньому середовищу.

Водотоннажність балкера становить дві тисячі тонн. Після спуску на воду судно планується добудувати на плаву. Коли воно почне займатися річковими перевезеннями, поки невідомо.

Повністю електричне судно буде використовуватися для перевезення вугілля між двома річковими портами на річці Чжуцзян. У компанії відзначили, що в подальшому таку ж технологію можна буде застосовувати і на пасажирських суднах.