Спроба затримання Саакашвілі стала топ-темою російських ЗМІ (аудіо)

Спроба затримання Саакашвілі стала топ-темою російських ЗМІ (аудіо)

Спроба українських силовиків затримати колишнього президента Грузії та екс-керівника Одеської області стала топ-темою в російських ЗМІ.

Докладніше розповідає  наш кореспондент у Москві Роман Цимбалюк:

"Фактично за цілий день проігноровані всі події в РФ і в режимі відео стріму йде трансляція з вулиць Києва. Навіть прогноз погоди підтягнули під цю тему - ведуча довго аналізувала температуру повітря в Києві з метою зрозуміти, чи є шанс у Саакашвілі підслизнутись і впасти з даху.

До погодних аналітиків приєднались численні політики-втікачі з команди Януковича та російські експерти. Загальна Позиція - зневажливо іронічна - всі транслюють думку, що звільнення Саакашвілі прямий удар по авторитету та перспективах нинішньої владної верхівки України.

Події в Києві прокоментували і в Кремлі. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков наголосив - що Москва співчуває Україні та не бажає коментувати дії людини цитую, яка видерлась на дах.

У цілому такій підхід відповідає російській позиції спробувати дочекатись, коли у вільній Україні всі пересваряться і буде змога диктувати свою волю українській владі.

Тим часом на сході України російські найманці продовжують стріляти в українських захисників".

Роман Цимбалюк з Москви для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!