Мін'юст констатує: від домашнього насильства щороку гине 600 жінок

Мін'юст констатує: від домашнього насильства щороку гине 600 жінок

В Україні щороку від домашнього насильства гинуть понад 600 жінок, і лише 10% тих, хто страждає від домашнього насильства, повідомляють про це правоохоронним органам.

Про це інформує прес-служба Мін'юсту.

"Це загальносвітова проблема. Кожна третя жінка в усьому світі хоча б раз у житті постраждала від фізичного або сексуального насильства. Ми мамо об'єднати свої зусилля і прийняти надважливі рішення для того, щоб побороти цю проблему", - наголосила перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька.

За її словами, нині на розгляді парламенту перебуває 3 законопроекти, які потребують термінової уваги і підтримки з боку Верховної Ради та суспільства, а саме - 2 документи, спрямовані на боротьбу з домашнім насильством стосовно жінок, та проект закону, який посилює відповідальність за несплату аліментів.

Нагадаємо, Парламент прийняв у першому читанні проект закону "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами" (№4952), проект закону "Про запобігання та протидію домашньому насильству" (№5294) та проект закону "Про внесення     змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів" (№7277).