Загинув Олександр Погрєбов, який розфарбував у синьо-жовті кольори зірку в Москві

Загинув Олександр Погрєбов, який розфарбував у синьо-жовті кольори зірку в Москві

У російському регіоні Кабардино-Балкарія 1 грудня загинув російський руфер Олександр Погрєбов, якого звинувачували в розмальовуванні радянської зірки в Москві в кольори українського прапора.

Про це повідомили в групі "DvizhuhaClub", у якій Погрєбов працював інструктором.

"Під час стрибка в Баксанскій ущелині загинув Сашко Погрєбов. Подробиці та інформація про похорон буде пізніше", — йдеться в повідомленні.

Олександр Погрєбов був фігурантом так званої "справи руферів", коли 20 серпня 2014 року київський руфер Григорій Мустанг вивісив на шпилі висотки в Москві український прапор і зафарбував синьою фарбою верхівку зірки.

Нагадаємо, у горах Швейцарії при виконанні стрибка загинув інший фігурант "справи руферів" російський бейсджампер Олексій Широкожухов.

Попри те, що Мустанг узяв на себе відповідальність, у справі про вандалізм були затримані п'ятеро росіян. Четверо з них — Олексій Широкожухов, Олександр Погребов, Євгенія Короткова та Анна Лєпьошкіна, заявляли про свою невинність, — у вересні 2015 року були виправдані Таганським судом. Їм присудили компенсації.

Обвинувальний вирок у справі руферів був винесений тільки російському руферу Володимиру Подрєзову. Пізніше суд пом'якшив йому вирок і звільнив з-під варти.