У Сербії вже почали відзначати зимові свята (аудіо)

У Сербії вже почали відзначати зимові свята (аудіо)

Новорічну ілюмінацію в столиці запалили ще на початку листопада, а на проведення святкових заходів виділили вдвічі більше коштів, ніж торік. Все це – задля приваблення закордонних туристів.

Новий рік у cербській столиці святкуватимуть два місяці. Першого грудня тут розпочався фестиваль під назвою Белградська зима. У програмі – виступи відомих на Західних Балканах виконавців, різдвяні ярмарки, ковзанки простонеба, вистави для дітей а також "Бал пенсіонерів".

На щедрі святкування з міського буджету виділено 800 тисяч євро – це в 20 разів більше, ніж, скажімо, 2014 року, і перевищує річний бюджет найвизначніших кіно -, музичних і театральних фестивалів разом узятих.

Громадськість та опозиційні політики звинувачують владу у марнотрацтві державних коштів, на що у мерії відповідають – "не марнотратство, а інвестиції". Муніципалітет сподівається привабити на святкування нового року до Белграда туристів із сусідніх країх.

Кажуть, торік за рахунок закордонних гостей бюджет збагатився на 20 мільйонів євро. Цього року сподіваються заробити ще більше, щоправда і вклали у святкову атмосферу вдвічі більше коштів.

Ірина Джамич, Сербія, для Українського радіо.

Прослухати

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!