На острові Ява та Шрі-Ланці від повені загинули понад 50 людей

На острові Ява та Шрі-Ланці від повені загинули понад 50 людей

У Шрі-Ланці загинув також громадянин України.

Про це повідомляє DW.

"Шторм "Чемпака" завдав значних руйнувань в окрузі Пачітан у центральній частині південного узбережжя острова Ява. Тут сильний вітер та повінь пошкодили понад 1,7 тисячі будинків, з регіону евакуйовані понад дві тисячі місцевих мешканців. Негода також завдала значної шкоди сільському господарству регіону", - йдеться в повідомленні. Як зазначається,  2 грудня служба надзвичайних ситуацій Індонезії заявила, що на острові Ява щонайменше 25 осіб стали жертвами повеней та зсувів.

Водночас Шрі-Ланка також потерпає від потужного шторму "Окхі", який спричинив масштабні повені. Як повідомили в уряді країни у суботу, на даний час щонайменше 26 осіб загинули протягом останніх трьох днів внаслідок стихійного лиха.

Пошкоджено близько 20 тисяч будинків переважно у західних та південних узбережних районах острова. Із зони лиха евакуйовані тисячі людей При цьому рівень води у річках на Шрі-Ланці продовжує зростати. Повідомляється про те, що серед загиблих на Шрі-Ланці є також громадянин України, якого під час повені змило водою неподалік від популярного серед туристів міста Галле.