США та Японія спільно протистоятимуть загрозі КНДР

США та Японія спільно протистоятимуть загрозі КНДР

Глава Пентагону Джеймс Меттіс та міністр оборони Японії Іцунорі Онодера засудили дії КНДР і підтвердили свій намір спільно протистояти північнокорейській загрозі.

Про це вони сказали під час телефонних переговорів, повідомляє Yonhap.

"Міністр оборони США Джеймс Меттіс та міністр оборони Японії Іцунорі Онодера засудили випробування міжконтинентальної балістичної ракети у вівторок, яка, як вважається, здатна вразити всю материкову частину Сполучених Штатів", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, міністри оборони двох країн визнали "небезпеку, пов'язану з безрозсудною і злочинною поведінкою Північної Кореї, що суперечить  резолюціям Ради безпеки ООН". За словами представниці Пентагону Дани Вайт, обидві країни єдині в підході до захисту свого населення і підтримання миру і стабільності в Тихоокеанському регіоні.

Раніше Північна Корея повідомила, що успішно випробувала нову потужну міжконтинентальну балістичну ракету "Хвасон-15", у радіусі ураження якої опинилася вся материкова територія США. Пхеньян оголосив, що досяг своєї давньої мети, ставши ядерною державою.

У КНДР також заявили, що нова ракета досягла висоти близько 4475 кілометрів і за 53 хвилини здолала відстань 950 кілометрів.