АТО: один український військовий загинув, двоє травмовані

АТО: один український військовий загинув, двоє травмовані

Минулої доби у зоні АТО один військовослужбовець загинув, двоє дістали бойові травми.

Бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ з мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП, інформує Прес-центр штабу АТО.

"За минулу добу, по всій лінії зіткнення зафіксовано 27 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У відповідь українські військовослужбовці 11 разів придушували їх вогневу активність. У результаті обстрілу ворожих сил один український боєць загинув, ще двоє – отримали бойові травми", – сказано в повідомленні.

На Луганському напрямку бойовики продовжують провокувати українських військовослужбовців у збройних протистояннях на Светлодарській дузі. У вечірній час, в основному з піхотного озброєння, незаконні збройні формування обстрілювали захисників Зайцевого, Новолуганского і кілька разів Первомайського.

Крім того, вранці у вівторок бойовики вели вогонь на підступах до оборонних укріплень українських бійців із мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП між населеними пунктами Зайцево і Гладосово. Цими провокаціями незаконні збройні формування зірвали візит спостерігачів СММ ОБСЄ і представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації в Травневому і Гладосово.

Крім того, на луганському напрямку з мінометів різних калібрів противник вів вогонь на підступах до Трьохізбенки, а з гранатометів і стрілецької зброї - по оборонним укріпленням біля Жовтого, Новоолександрівки і Катеринівки.

На Донецькому напрямку в передмісті Авдіївки впродовж кількох годин зафіксовано обстріл українських позицій снайпером НЗФ. З піхотного озброєння бойовики порушували перемир'я неподалік Березової. На Приазов'ї з гранатометів різних типів і стрілецької зброї вогонь відкривався коло Гнутово і Водяного, а із озброєння БМП – поблизу Широкіно.