Українці Фінляндії вшанували пам'ять жертв Голодомору

Українці Фінляндії вшанували пам'ять жертв Голодомору

Минулими вихідними в Гельсінкі у рамках вшанування пам’яті жертв Голодомору відбулася прем'єра вистави "Зерносховище" Українського театру Фінляндії, скайп-конференція з автором п’єси Наталією Ворожбит та відкриття виставки, присвяченої роковинам Голодомору.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Заходи до Дня пам'яті, що відбулися у Посольстві України, зворушили до сліз… Наш театр з кожним творчим кроком стає все сильніше і артистичніше. А грати таке, ох, як важко. Спасибі всім нашим акторам і режисерові. Дякую автору Наталії Ворожбит за скайп-конференцію! І як завжди - низький уклін Посольству за гостинність і підтримку", - сказала активістка української громади Ольга Антсут.

П’єса "Зерносховище" відомого драматурга і сценариста Наталії Ворожбит була написана на замовлення Королівського Шекспірівського театру, де і була поставлена вперше. Дія розгортається на тлі трагедії Голодомору 1932 - 1933 років, зображено, як радянська влада з гарного українського села за кілька років зробила фактично цвинтар, з церкви – зерносховище, в якому загнивало зерно, поїдене мишами.