Європа готується до Різдва (аудіо)

Європа готується до Різдва (аудіо)

В Європі вже почали готуватися до Різдва, яке за західним стилем святкують 25 грудня. Так, у Німеччині сьогодні офіційно відкриються перші різдвяні ярмарки. З огляду на минулорічний теракт у Берліні, святкові заходи відбуватимуться за посилених заходів безпеки.

З Берліна повідомляє наша власна кореспондентка Ганна Снігур-Грабовська:

"У Німеччині, де більшість громадян є католиками та протестантами, Різдво є найочікуванішим і найулюбленішим святом.

Святкування традиційно розпочинаються з відкриття різдвяних ярмаркІв. Лише у Берліні їх налічується майже вісімдесят. Тут можна знайти розваги на будь-який смак: від різноманітних каруселей до гІрок зі штучного снігу. Головні атрибути німецького різдвяного Ярмарку - підігріте червоне вино зі спеціями та смажений мигдаль. Однак святковий настрій затьмарює терористична загроза.
     
Нагадаю, торік 19 грудня ісламський терорист на вантажІвці в’їхав у натовп відвідувачів різдвяного ярмарку поблизу берлінської Меморіальної церкви. У результаті нападу загинули 12 людей, майже 50 були травмовані.

Сьогодні цей столичний Ярмарок відкрили богослужінням та запаленням свічОк у пам'ять жертв минулорічної трагедії.
      
Різдвяні ярмарки по всій країні працюватимуть цьогО року за посилених заходів безпеки. Зокрема, буде значно збільшено присутність правоохоронців, а територію святкувань передусім у великих містах огороджено бетонними блоками".

Ганна Снігур-Грабовська, з Німеччини, для Українського Радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!