Спеціалізована антикорупційна прокуратура викликала Довгого на допит

Спеціалізована антикорупційна прокуратура викликала Довгого на допит

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викликала народного депутата Олеся Довгого на допит 27 листопада.

Про це повідомляє портал 112.ua.

Олеся Довгого підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності з екс-секретаря Київради Олеся Довгого. Під час голосування нардеп заявив, що не порушував закон, і попросив колег по парламенту підтримати подання ГПУ, щоб мати можливість довести свою невинність у суді.

22 вересня генпрокурор підписав повідомлення про підозру нардепу Олексію Довгому. При цьому генпрокурор Юрій  Луценко зазначив, що особисто підписав підозру Довгому, тому що САП відмовилася. Керівник САП Холодницький в свою чергу назвав ці звинувачення безпідставними.

Пізніше нардепу Олесю Довгому вручили підозру у зловживанні службовим становищем під час роботи в Київраді. За версією правоохоронців, дії Довгого призвели до незаконної передачі у власність жилкооперативу 10 земельних ділянок природно-заповідного фонду – заказника місцевого значення "Жуків острів" загальною площею 44,25 га. В результаті державі було завдано збитків в сумі 81,7 мільйона гривень.