У Брюсселі стартував 5-й саміт "Східного партнерства" (аудіо)

У Брюсселі стартував 5-й саміт "Східного партнерства" (аудіо)

Сьогодні у Брюсселі стартував 5-й саміт Європейського Союзу та країн-учасників "Східного партнерства". Українську урядову делегацію на зустрічі високого рівня очолює Президент Петро Порошенко.  Ключові теми саміту – посилення енергетичної безпеки та просування візової лібералізації.

З Брюсселя повідомляє кореспондент Андрій Лавренюк:

"Більшість національних делегацій, а це 28 країн-членів ЄС і шість східних партнерів, представлена на рівні глав держав та урядів. Водночас, на саміт не прибули президенти Франції, Білорусі, а також прем'єр-міністри Італії, Іспанії та Нідерландів.

"Саміт є нагодою продовжувати досягнутий прогрес політики "Східного партнерства" та обговорити подальші кроки, які ЄС і східні партнери можуть спільно зробити до 2020 року", - заявили у Європейській раді.

Присутність значної кількості європейських лідерів у бельгійській столиці стала слушною нагодою для українських та білоруських активістів, друзів України у Європі провести у центрі Брюсселя маніфестації, щоб привернути увагу політиків та громадськості до російської агресії проти України та розв’язаної Кремлем гібридної війни проти Європи. Учасники акцій протесту також підтримали ув'язнених у Білорусі та Росії журналістів Українського радіо Павла Шаройка та Укрінформу Романа Сущенка"

Андрій Лавренюк, Укрінформ, з Брюсселя, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!