Львівський обласний військкомат знову опинився в епіцентрі критики (аудіо)

Львівський обласний військкомат знову опинився в епіцентрі критики (аудіо)

Вчора на фейсбук-сторінці військкомату опублікували список із 15-ти тисяч чоловіків, які ухиляються від служби в армії. А вже близько півночі, після шквалу критики, цю сторінку було видалено.

Докладніше – наша кореспондентка Наталія Козачук:

"Фейсбук- сторінка Львівського військкоматту зникла після того, як стала мішенню для нищівної критики з боку багатьох правозахисників. Річ у тім, що саме вчора на ній опублікували список 15-ти тисяч тих, хто ухиляється від служби в армії. Причому оприлюднили не лише їхні імена та прізвища, а й дату народження та місце реєстрації.

Керівник секретаріату Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко одразу написав під цим списком, що адміністратор сторінки порушив законодавство і буде за це відповідати. Такої ж думки і адвокат Назар Олексюк.

Заступник військового комісара області Анатолій Божкевич нічого незаконного в оприлюднення такого списку не вбачає.

Тим часом керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Богдан Крикливенко зобов’язав керівництво військкомату вже сьогодні надати представникам омбудсмена пояснення щодо незаконного поширення персональних даних 15-ти тисяч людей".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!