Поліція врятувала трьох бабусь на Сумщині (аудіо)

Поліція врятувала трьох бабусь на Сумщині (аудіо)

На Сумщині поліція допомогла трьом літнім жінкам, які заблукали в лісі, повернутись до родин. 18 годин тривала їхня вимушена мандрівка.

Більше знає наша кореспондентка Катерина Грицай:

"Це трапилося неподалік Сум у Великочернеччинському лісі. Три сумчанки, молодшій з яких 60, а страшій 76, зранку вирушили по гриби. Коли вже вечоріло, а вони не повернулись додому, рідні почали розшукувати їх спочатку самостійно, але вже близько двадцятої змушені були звернутися за допомогою до поліції.

Як розповідає керівник прес служби головного управління Національної поліції в Сумській області Ельвіра Біганова, було піднято весь особовий склад районного відділу. Бо ж низька температура і дощ могли призвести до непередбачуваних наслідків. Відразу почали пошуки. Територію лісу розбили на квадрати, патрулювали його за допомогою звукових та сигнальних маячків, аби жінкам було легше зорієнтуватись.

Знайшли їх пізньої ночі. Виявилось, що вони подолали кілька десятків кілометрів. Виглядали заблукалі стомленими, виснаженими і, звичайно ж, перебували в знервованому стані. Їх заспокоїли, допомогли зігрітись і доправили до рідних.

Як розповіли жінки, вони не одразу зрозуміли, що загубилися. Сподівались знайти дорогу самотужки і тому не поспішали повідомляти про свою пригоду рідних. І вже коли зовсім втратили надію вибратись з лісу, подзвонили.

Це не перший подібний випадок. Кілька днів тому таке ж трапилося ще з двома пенсіонерками-мандрівницями з села Стецьківка, старшій  з яких 80 років. Знайшли їх через 15 годин за сусіднім селом. Тому працівники поліції застерігають і попереджають всіх бути обачними і обов’язково попереджати рідних про свої наміри та мати при собі засоби зв’язку".

Катерина Грицай, Сумщина. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!