Ребекка Гармс закликає ЄС не зачиняти двері для нових членів

Ребекка Гармс закликає ЄС не зачиняти двері для нових членів

Ребекка Гармс закликає ЄС не зачиняти двері для нових членів

Депутат Європарламенту та співголова Парламентської асамблеї "ЄВРОНЕСТ" Ребекка Гармс закликала глав держав і урядів ЄС тримати відчиненими "двері членства" в ЄС для країн "Східного партнерства", повідомляє представництво України в ЄС на сторінці у Facebook.

"Принцип "більше більшого і менше меншого", який заохочує зусилля з реформування, доречний, але перед ним постануть проблеми, якщо ЄС зачинить двері щодо можливості вступу (до блоку) в майбутньому", - сказала Р.Гармс напередодні саміту "Східного партнерства".

За її словами, стимульовані угодами про асоціацію з ЄС країни-партнери союзу досягли значного успіху. Крім того, анексія Криму, війна й окупація на Донбасі, а також заморожені конфлікти в інших сусідніх країнах потребують більшого залучення ЄС, додала Ребекка Гармс.

"Правильне рішення проти військової інтервенції не повинне означати прийняття агресивної політики Путіна. ЄС має активізувати свої дипломатичні зусилля й не вагатися щодо санкцій. Війна та окупація на Сході Європи не повинні перетворюватися на постійну загрозу для всіх європейців", - резюмувала євродепутат.