Артем Ситник заявив про дискредитацію НАБУ (аудіо)

Артем Ситник заявив про дискредитацію НАБУ (аудіо)

Про тиск на Національне антикорупційне бюро з метою дискредитації антикорупційних органів заявляє керівник відомства Артем Ситник. Про це він сказав під час обговорення у профільному парламентському комітеті.

Нагадаю, нещодавно Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти директора НАБУ за начебто розголошення інформації журналістам, що є таємницею слідства. Прийшла з поясненнями до антикорупційного комітету і керівниця Нацагентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак.

Які аргументи на свій захист знаходили ті, хто має боротися з корупцією, дізнавалася Тетяна Власенко:
                
"Про можливі факти зловживань у Нацагенстві з питань запобігання корупції нещодавно заявила вже колишня працівниця НАЗК Ганна Соломатіна. Вона стверджує: керівництво відомства фальсифікує результати перевірок електронних декларацій посадовців і діє за вказівками із Адміністрації Президента. Керівниця Агентства Наталія Корчак усі звинувачення категорично заперечує. І натомість закидає Ганні Соломатіній крадіжку документів.

Та чому ж так кволо перевіряються електронні декларації і досі ніхто не відповів за незаконне збагачення, питає у керівниці НАЗК голова антикорупційного парламентського комітету, представник "Самопомочі" Єгор Соболєв.

Наталія Корчак відповідає: поки не виявили осіб, які подали неправдиві дані. Та, каже, перевірки тривають і цінність електронних декларацій зростатиме, коли буде змога порівнювати вказані у документах доходи за 2016 і 2017 роки. Тим часом голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник береться спростовувати розмови про війну між антикорупційними органами.

Артем Ситник визнає, що Генпрокуратура повинна перевіряти звернення щодо тієї чи іншої інформації, якщо такі надходять. І водночас спростовує закиди на свою адресу про начебто оприлюднення ним таємної інформації. Водночас депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, який і оприлюднив відповідний запис на попередньому засіданні комітету, продовжує наполягати на відповідальності Артема Ситника. Парламентарій стверджує, що Артем Ситник ігнорує допити ГПУ.

Сам же Артем Ситник сказав журналістам, що не відкидає ймовірності своєї відставки".

Тетяна Власенко. Українське радіо.



Прослухати репортаж:



Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!