Українські товари завойовують ринки Євросоюзу

Українські товари завойовують ринки Євросоюзу

Право експорту до Європейського Союзу отримала ще одна українська компанія з виробництва риби та рибопродукції.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Відтак до країн ЄС мають право експорту 289 українських підприємств, у тому числі 109 виробників харчових продуктів, зокрема, виробники м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів", - зазначили у профільному відомстві.

Це вже 24 українська компанія з виробництва риби та рибопродукції, яка отримала право експортувати свою продукцію до країн ЄС. До Євросоюзу також можуть експортувати 180 підприємств-виробників нехарчових продуктів тваринного походження, таких як пухо-перова сировина, шкірсировина, корми для непродуктивних тварин, субпродукти нехарчові, племінний матеріал, інші нехарчові продукти тваринного походження.

За 10 місяців цього року український експорт до ЄС порівняно з попереднім роком зріс на 30%. Частка Європейського Союзу у зовнішній торгівлі України досягла майже 43%. Невдовзі 50% всього товарообігу України припадатиме на Європейський Союз.

Нагадаємо, у 2016 році право постачати свою продукцію на європейські ринки мали 277 українських підприємств.

За даними Міністерства аграрної політики і продовольства, експорт української аграрної продукції за підсумками 2016 року зріс на 4,5% порівняно з 2015 роком і становив 15,5 мільярда доларів або 42,5% всього експорту України.

Головними товарами експортної групи традиційно стали зернові культури, рослинна олія і насіння олійних культур, соя, цукор та м'ясо.