Російське посольство в Сирії зазнало мінометного обстрілу

Російське посольство в Сирії зазнало мінометного обстрілу

У Міністерстві закордонних справ Росії 20 листопада повідомили, що посольство Росії в Дамаску потрапило під мінометний обстріл.

За даними російського посольства, постраждалих серед співробітників дипломатичної установи немає, передає Радіо Свобода.

"Близько 10:35 за місцевим часом у результаті мінометного обстрілу Дамаска, який вівся з позицій "терористів", один снаряд потрапив у зовнішнє огородження посольства Росії в Сирії, що прилягає до його житлового комплексу. В результаті розриву 122-міліметрової міни, пошкоджень зазнала стіна будівлі, лінії електропередач і система водопостачання", – йдеться в повідомленні.

"Сподіваємося, що у наших настільки активних на сирійському напрямку західних колег з Ради безпеки ООН вистачить духу, щоб не відмовчуватися, а дати відповідну публічну оцінку інциденту, коли під загрозою опинилися життя російських дипломатів", – заявили в МЗС Росії.

У Раді безпеки ООН, до реакції якої апелює російська сторона, ситуацію не коментували. Відповідальності за обстріл, який, за даними російської сторони мав місце, теж ніхто на себе не взяв.

Нагадаємо: Росія розпочала військову кампанію в Сирії в 2015 році. Російська авіація підтримує армію режиму президента Башара Асада і завдає ударів по збройній опозиції. США і низка західних країн звинувачують Асада у воєнних злочинах і закликають Москву відмовитися від його підтримки.