Україна може долучитися до дослідження дальнього космосу

Україна може долучитися до дослідження дальнього космосу

Україна володіє достатніми технологіями та досвідом для участі у великих міжнародних проектах із дослідження дальнього космосу.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів голова Державного космічного агентства України Павло Дегтяренко.

"Ми маємо сучасні технології двигунобудування й досить недорогі ракети-носії, тож зможемо забезпечити частину вантажопотоку на орбіту. Місце для України в таких проектах є", - сказав Дегтяренко. Однак він наголосив, що реалізація будь-якого подібного проекту обійдеться в "астрономічну" суму, тому потребує міжнародної кооперації. "Йдеться про астрономічно дорогі проекти, які є непідйомними навіть для європейської спільноти. Для їх втілення необхідно об'єднувати зусилля усього  космічного світу. Хтось виготовлятиме одні комплектуючі, хтось - інші, хтось буде їх інтегрувати, хтось будуватиме пасажирський корабель, хтось - міжорбітальні буксири, хтось - посадкові модулі, хтось доставлятиме паливо на орбіту. Робота знайдеться усім", - зауважив голова ДКАУ.

Як повідомлялося раніше, на початку листопада між космічними агентствами України та Канади було підписано Меморандум про взаєморозуміння. Документ окреслює правові рамки співпраці між двома країнами у ракетно-космічній галузі.