Вступ України в НАТО підтримують 62 % українців

Вступ України в НАТО підтримують 62 % українців

Вступ до Північноатлантичного альянсу підтримують 62 % українців, в Європейський Союз - 57 %.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Про це вона заявила в ході робочого візиту в Париж під час зустрічі з радником президента Франції з європейських справ Клеманом Боном. Климпуш-Цинцадзе розповіла, що останні дослідження показують зростання підтримки євроінтеграції з боку громадян України. Результати останнього опитування Київського міжнародного інституту соціології свідчать, що вступ в ЄС підтримують 57 % українців. Підтримка ідеї вступу України в ЄС серед населення продовжує зростати: у лютому 2017 за вступ до ЄС були готові проголосувати 49 % населення, в травні цього року - 53%. Частка противників приєднання до ЄС за цей період скоротилася з 28 % до 17 %.

Віце-прем'єр-міністр припустила, що причиною збільшення готовності населення проголосувати за вступ до ЄС є введення безвізового режиму, яке могло позитивно вплинути на ставлення і довіру до ЄС. Вона також додала, що одночасно зростає і частка людей, готових проголосувати за вступ до НАТО, яких нині налічується 62 %.

Також сторони обговорили підготовку до Саміту Східного партнерства, який відбудеться наступного тижня. І.Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна зацікавлена ​​в результативному проведенні саміту СП і знаходженні рішень, які були б взаємовигідними для країн-партнерів і ЄС. К.Бон запевнив, що Франція приділяє велику увагу саміту і розуміє його важливість для України.

"Ми розраховуємо на те, що Франція і надалі буде займати позицію поваги до міжнародного права, і на єдність ЄС з протидії поведінки країн, які руйнують принципи світу, встановлені в Європі після Другої світової війни", - сказала вона.

Віце-прем'єр-міністр розповіла раднику президента Франції про хід реформ в Україні і ситуацію на сході. Вона висловила подяку Парижу за підтримку Києва в питаннях, пов'язаних зі збереженням суверенітету і територіальної цілісності України.