На Миколаївщині презентували проект "Туристична майстерня"

На Миколаївщині презентували проект "Туристична майстерня"

На Миколаївщині відбулася презентація проекту "Туристична майстерня: екологічний, сільський, зелений туризм".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета туристичної майстерні, яку ми сьогодні відкриваємо, – представити кращий наш досвід у цій сфері, а також виробити основні завдання для розвитку туристичної галузі області. Ми відвідаємо усі куточки Миколаївщини, які хочуть і можуть розвивати туризм. Водночас ми розробили десять туристичних дистинацій, які стануть у цій роботі пріоритетними. Це ті місця, які вже відвідують туристи і з якими ми вже маємо плани на співпрацю", - сказав начальник управління з питань молоді та туризму Миколаївської ОДА Олександр Максименко.

За його словами, кожна дистинація має свою привабливість для туристів. Насамперед, йдеться про "Мигіївську", "Актовську", "Очаківську", "Коблевську", "Приінгульську" та інші.

У процесі роботи "Туристичної майстерні" планується по кожній з них сформувати свою команду, яка вчитиметься розвивати свою територію. Буде також розроблено реєстр туристичних об'єктів та їхній детальний опис, проаналізовано інфраструктуру тощо. Все це згодом має сформуватися в один конкретний, прорахований тупродукт, який реалізовуватимуть вже туристичні фірми на ринку послуг.

Під час презентації роботи майстерні також було представлено кілька напрямків туристичної діяльності області, які наразі вже втілюються в життя.

Зокрема, йшлося про активний, екстремальний відпочинок в Національному природному парку "Бузький Гард", розвиток пішохідних і велосипедних туристичних маршрутів Миколаївщини, організацію фестивальної діяльності як нового погляду на розвиток туризму в об'єднаних територіальних громадах.

Також було презентовано новий проект розвитку ОТГ "Сила села" на базі Куцурубської об’єднаної громади.