Львів планує побудувати сміттєпереробний завод (аудіо)

Львів планує побудувати сміттєпереробний завод (аудіо)

Львівська міська рада підписала угоду із харківським підприємством "Важ-пром-автоматика" про будівництво сміттєпереробного заводу на території міської ТЕЦ-2. Втім, жителі сіл, прилеглих до тепло-електро-централі, виступають категорично проти такого сусідства.

Докладніше – наша кореспондентка Наталія Козачук:

"Села Муроване та Сороки-Львівські Пустомитівського району розташовані майже впритул до львівської ТЕЦ-2, тож їхні жителі категорично протестують проти того, аби по сусідству з ними переробляли львівське сміття.

Тимчасом міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що людей підбурюють його політичні опоненти. Приїжджають до людей в Муроване і їм говорять: ви, люди добрі, не погоджуйтесь, бо це буде шкідливо. Але їм не говорять правди, бо на сьогодні мова не йде про завод, який щось буде спалювати. Мова йде про максимально просту систему переробки відходів, яка не завдає жодної шкоди.

За словами міського голови, у селах проведуть громадські слухання, на яких спробують переконати місцевих жителів у безпеці сусідства зі сміттєпереробним заводом. "Наша машина їхатиме вперед попри всі палки, які нам вставляють у колеса", - сказав Андрій Садовий".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі- слухай новини! Щогодини на Українському радіо!