Суд залишив у СІЗО другого учасника кривавої ДТП у Харкові

Суд залишив у СІЗО другого учасника кривавої ДТП у Харкові

Апеляційний суд Харківської області залишив у СІЗО водія "Volkswagen Touareg" Геннадія Дронова - другого учасника кривавої ДТП у Харкові, де на місці загинули п'ятеро людей і ще шестеро постраждали.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Суд за скаргою Дронова на рішення суду першої інстанції взяти його під варту відбувся в режимі відеоконференції. При цьому Дронов заявив, що його стан у СІЗО погіршився і він оголошує голодування, поки не приймуть справедливе рішення. За його словами, сім'я Зайцевої (20-річна водій "Lexus" Олена Зайцева) намагається сфальсифікувати матеріали справи, щоби перекласти провину на нього. Проте суд відмовив йому в задоволенні скарги - тобто, залишив Дронова під вартою", - зазначили в суді.

За словами адвоката Дронова Сергія Перепелиці, захист просив про доправлення  підозрюваного до суду, але отримав відмову: "Суд також відмовив у нашому проханні застосувати до Дронова домашній арешт у нічний час доби із застосуванням електронного браслета".

Нагадаємо, 8 листопада Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід утримання під вартою на 42 доби без застави для другого учасника смертельного ДТП у центрі Харкова, де на місці загинули п'ятеро людей і шестеро поранені.

Суд відмовив у клопотанні захисту про відвід судді Наталії Єфименко під час обрання запобіжного заходу Дронову. Прокурор також упевнений, що Дронову не потрібно стаціонарне лікування, як наполягає сторона захисту. Сам Дронов своєї провини не визнає.

7 листопада на брифінгу начальник ГУ Нацполіціі в Харківській області Олег Бех заявив, що в смертельному ДТП винні обидва водії: Зайцева (Lexus) і Дронов (Volkswagen Touareg): обидва - підозрювані. Експерти впевнені, що Дронов порушив 3 правила дорожнього руху, включаючи рух на заборонений - жовтий - сигнал світлофора. У справі опитано 32 свідка ДТП.

18 жовтня в Харкові на пішохідному переході біля виходу зі станції метро "Площа Конституції" зіткнулися автомобілі "Lexus", за кермом якого була 20-річна дівчина, і "Volkswagen Touareg". В результаті зіткнення авто "Lexus" відкинуло на пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора: п'ятеро людей загинули на місці, шестеро госпіталізовані, в тому числі вагітна жінка.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Зайцева також арештована без можливості застави. Лабораторний аналіз виявив в її організмі опіати.