Рефат Чубаров: Росія отримала черговий ляпас в ООН

Рефат Чубаров: Росія отримала черговий ляпас в ООН

Результати голосування за рішення ООН по оновленій "кримській" резолюції свідчить, що Росія отримала черговий ляпас.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"З 173 держав, що проголосували за оновлену резолюцію "Положення у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)", голоси розділилися таким чином: "за" - 71 (41%), "проти" - 25 (14,5%), "утримались" - 77 (44,5%). Практично ми повторили результати минулорічного голосування (з мінусом у 2 голоси), коли відповідну резолюцію підтримали 73 країни, а "проти" виступили 23", - повідомив Чубаров.  

На його думку, втрата, порівняно з минулим роком, двох голосів компенсується набагато більш жорстким змістом нинішньої резолюції порівняно з торішнім, про що, до речі, у властивій істеричній манері не забув заволати представник РФ в ООН.

Він наголосив, що багато країн у цьому голосуванні уникали висловлювати свою позицію, оскільки самі можуть стати об'єктом для критики. Водночас, зазначив він, коло захисників Росії -  Білорусь, Венесуела, Іран, КНДР, Сирія - свідчить про те, що країни, де правлять авторитарні або диктаторські режими, традиційно надають підтримку режиму Путіна.

Глава Меджлісу висловив щиру подяку МЗС України, українським дипломатам і партнерам - співавторам проекту резолюції в особі 40 національних делегацій, а також країнам, які підтримали позицію України під час голосування.

Нагадаємо, Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН ухвалив оновлений проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна". Документ, зокрема, підтверджує, що між Україною і Росією існує міжнародний збройний конфлікт, який засуджує ретроактивне застосування РФ власних законів на окупованій території, а також примусове переведення громадян України в російське громадянство.