Субсидії на 2018 рік для українців вже перераховані (аудіо)

Субсидії на 2018 рік для українців вже перераховані (аудіо)

Заборгованість держави за субсидії і пільги з оплати житлово-комунальних послуг найближчим часом буде ліквідовано.

Про це повідомив директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко. За його словами, недавнє рішення парламенту щодо збільшення державних субвенцій для цих потреб на місцях дозволяє розв’язати цю проблему найближчим часом.

Розповідає Наталія Чабанна:

"Субсидії на наступний рік для українців вже перераховані на 95 відсотків, розповів директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко. За його словами, отримуватимуть державну допомогу понад 6,5 мільйона громадян. Державних коштів, сподівається посадовець, вистачить. Попри те, що цього року держава заборгувала з відшкодуванням за субсидії. Нагадаю, наприкінці жовтня заступник міністра фінансів Сергій Марченко в ефірі "Радіо Свобода" повідомив, що дефіцит бюджетних коштів на покриття субсидій становить 10 мільярдів гривень (в бюджеті попередньо закладалося 61 мільярд, а зобов’язань на кінець року – на 71 мільярд гривень). Врешті, ситуацію виправлено, розповів Віталій Музиченко.

Не виникне проблем і з монетизацією заощаджених субсидій, каже представник Мінсоцполітики. Половина тих, хто використав менше енергоресурсів, ніж передбачено за субсидією, вже отримали грошову компенсацію різниці. Ще один чинник стабільного опалювального сезону - запаси енергоресурсів. На середину листопада, повідомляється на офіційному сайті Міністерства палива та енергетики, накопичено мільйон триста тисяч тонн вугілля із необхідних 3 мільйонів. Проте, каже заступник комерційного директора однієї з енергогенеруючих компаній Дмитро Маляр, про нестачу вугілля не йдеться.

За словами експерта енергетичного ринку Андрія Геруса, передумов до віялових відключень чи інших загроз для нормального проходження опалювального сезону наразі немає".

Наталія Чабанна. Українське радіо.


Прослухати репортаж:


 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!