"Обурених" у Києві виявилося небагато

"Обурених" у Києві виявилося небагато

У столиці на Площі Конституції біля Верховної Ради України завершилась акція "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі "Марш обурених", учасники якої виступають за створення Антикорупційного суду та за ухвалення закону про імпічмент президенту України.

Під час ходи учасники вшанували пам’ять загиблих за Україну на Алеї Героїв Небесної Сотні та на розі вулиць Інститутської і Банкової виклали з лампадок фразу "Корупція вбиває".

Акція стартувала на Михайлівській площі. Потім колона безперешкодно пройшла до Площі Конституції через вулиці Михайлівська, Майдан Незалежності, Інститутська та Шовковична.

По закінченні акції розпочалося народне віче, під час якого колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі анонсував на 19 листопада нове "віче" на площі Конституції у Києві, повідомляє телеканал "112 Україна".

За словами Саакашвілі, народні віча відбуватимуться біля будівлі Верховної Ради щонеділі до 3 грудня. Якщо до цієї дати не будуть виконані вимоги протестувальників під Радою (зняття депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду, зміна виборчої системи і закон про імпічмент президента), то, як наголосив Саакашвілі, наступним кроком буде початок процедури "народного імпічменту президента і всієї влади".

Нагадаємо, за даними поліції, в акції у центрі Києва взяли участь близько 400 осіб, які приїхали переважно з інших регіонів держави. "Марш обурених" супроводжували майже 300 правоохоронців. Порушень правопорядку не зафіксовано.