У Києві розпочалися перевірки столичних перевізників

У Києві розпочалися перевірки столичних перевізників

Державна служба України з транспортної безпеки проводить заходи щодо виявлення порушень з-поміж київських перевізників.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Днями почалися позапланові перевірки перевізників, які виходять на міські маршрути. Державна служба України з транспортної безпеки створила комісію з технічних розслідувань обставин та причин дорожньо-транспортних пригод. У разі виявлення порушень дотримання ліцензійних умов відбуватиметься комплексна перевірка господарської діяльності перевізника і надалі розглядатиметься питання анулювання ліцензії на право здійснення пасажирських перевезень", - йдеться в повідомленні на сайті мерії.

В інформації наголошується, що перші дні перевірок виявилися насиченими і продуктивними. За виявлені порушення на перевізників було складено акти. У мерії вважають за необхідне жорстко реагувати на найменші порушення, адже безпека пасажирів має бути в пріоритеті, зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов.

Принципова позиція мерії - замінити маршрутки комфортним і сучасним громадським транспортом. Для цього оновлюється рухомий склад - закуповуються автобуси, тролейбуси і трамваї високої ємності, - наголосив Сімонов.

Позапланові перевірки перевізників триватимуть упродовж наступних 2 тижнів.

Нагадаємо, 6 листопада мер Києва Віталій Кличко доручив Департаменту транспортної інфраструктури КМДА спільно з Держслужбою з безпеки на транспорті провести перевірку ліцензій і стандартів роботи перевізників, маршрутні таксі яких працюють у столиці.