Як уберегтися від діабету навчатимуть у Києві

Як уберегтися від діабету навчатимуть у Києві

З нагоди Всесвітнього дня діабету в столиці відбудеться низка заходів, спрямованих на інформування населення про це захворювання, його профілактику, а також будуть проведені експрес-тести на визначення рівня глюкози в крові.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповіла голова Київського благодійного фонду "Діабетик" Наталія Власенко.

"Заходи з нагоди Всесвітнього дня діабету відбудуться в Українському домі 14 листопада. Це соціально орієнтований захід, який більше спрямований на пацієнтів, людей з діабетом, але в ньому братимуть участь і лікарі, і медичні представники, і фармацевти, а також представники владних структур та депутатського корпусу. Впродовж дня триватиме виставка медичної продукції, всі бажаючі зможуть безкоштовно провести експрес-аналіз рівня глюкози в крові та отримати консультації лікарів,  різноманітну просвітницьку літературу з питань профілактики та лікування цукрового діабету", - розповіла Власенко.

У рамках заходу для пацієнтів організують лекції та майстер-класи, науково-практичні семінари - для лікарів-ендокринологів.

Нагадаємо, на сьогодні в Києві налічується 84 тисячі хворих на цукровий діабет, що потребують інсулінотерапії. На забезпечення закупівель інсулінових препаратів для киян із Держбюджету виділено 39 млн грн, однак це не забезпечує фінансування в повній мірі. З бюджету Києва на ці потреби виділено 60 млн грн. Всі пацієнти переведені на програму реімбурсації і отримують інсулінові препарати за електронними рецептами в аптеках.