Україна отримає оцінку НАТО Річної національної програми

Україна отримає оцінку НАТО Річної національної програми

У НАТО підтримують українські реформи і сподіваються на подальший прогрес у виконанні Річної національної програми Україна-НАТО за 2017 рік, але офіційні висновки будуть оприлюднені лише в грудні.

Про це УНН у коментарі повідомив офіційний представник Альянсу.

“Україна має цінні інструменти для співпраці з НАТО, включаючи Річну національну програму (РНП)”, — зазначили в НАТО. На думку Альянсу, це відображається в цілях українських національних реформ та річному плані реалізації програми.

“Команда НАТО, яка оцінює реалізацію РНП в 2017 році, була нещодавно в Києві. Оцінка НАТО буде направлена в Україну в грудні. НАТО також знадобиться розглянути погляди громадянського суспільства щодо прогресу виконання програми. Ми вітаємо кроки, які здійснив український уряд для здійснення реформ, і сподіваємось на подальший прогрес,” — повідомили в Альянсі.

Нагадаємо, раніше деякі ЗМІ повідомляли про те, що представники НАТО висловили незадоволеність тим, як Київ виконує Річну національну програму, що уповільнює подальше зближення України з Альянсом і виражає певну українську незацікавленість у співпраці.