Понад 250 шкіл забезпечать світловідбивними жилетами (аудіо)

Понад 250 шкіл забезпечать світловідбивними жилетами (аудіо)

Понад 250 шкіл забезпечать світловідбивними жилетами для безпеки учнів 1-3 класів. Така ініціатива за підтримки благодійників відбувається в рамках програми підвищення знань у сфері безпеки на дорозі "Traffic Challenge" (ТРЕФІК ЧЕЛЕНДЖ).

Сьогодні громадські активісти разом із представниками поліції та відомими людьми провели флешмоб "Прояви себе", аби показати, наскільки важливо бути видимим на дорозі, особливо в зимовий час.

Тему продовжує Тетяна Сергійчук:

"У рамках підвищення рівня знань у сфері безпеки дорожнього руху громадські активісти створили тренінг для батьків, в якому розповідають, як уберегти себе і свою дитину від ДТП і що робити, якщо сталася аварія. Для тих, хто не має змоги відвідати курс, вже з цього місяця на одній з приватних радіостанцій виходить програма "Безпечні звички", яку також можна прослухати на сайті ініціативи "Traffic Challenge".

Окрім того, відповідна виховна робота спрямована і на навчальні заклади. 8 тисяч світловідбивних жилетів невдовзі передадуть у школи 5-ти областей України. Говорить Ольга Дробишева, голова ГО "Traffic Challenge".

Такої кількості жилетів замало. Адже лише у столиці 500 шкіл. Каже представник патрульної поліції Олексій Зіборов. Долучився до флешмобу «Прояви себе» відомий музикант і громадській активіст Тарас Тополя.

З наступного року має запрацювати дорожний фонд, 5 % коштів з якого витрачатимуть на безпеку дорожнього руху, кажуть у профільному парламентському комітеті. Але поки залишаються відкритими питання щодо відшкодування страхових випадків, які в Україні не залежно від тяжкості отриманої травми становлять 200 тисяч гривень. Для порівняння - в Австрії мінімальна виплата складає 7,5 мільйонів євро, а у  Франці – 15".

Тетяна Сергійчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!