Одесити активно укладають договори з сімейними лікарями

Одесити активно укладають договори з сімейними лікарями

Протягом жовтня більше 125 тисяч одеситів встигли реалізувати своє право на підписання декларацій про обслуговування з обраними сімейними лікарями міських Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба Одеської міськради.

"У рамках медичної реформи в Одесі стартувало підписання декларацій про медичне обслуговування між сімейними лікарями та пацієнтами. Станом на початок листопада договори з сімейними лікарями вже уклали 125358 одеситів. Найбільш активно процес підписання декларацій проходить в ЦПМСП № 3 Київського району Одеси, де документи про медичне обслуговування у сімейних лікарів підписали понад 30 тисяч пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

Підписання декларацій про медичне обслуговування забезпечує роботу й оплату праці сімейних лікарів за принципом "гроші йдуть за пацієнтом". Відтепер зарплата сімейного лікаря буде прямо пропорційна кількості пацієнтів, які захочуть у нього обслуговуватися. При цьому право на вибір сімейного лікаря залишається за пацієнтом.

Електронною основою нової системи фінансування медичної допомоги, як наголосили в мерії, стала система eHealth, яка впроваджується в місті. Лікарі первинної ланки можуть реєструватися в системі і вносити в неї декларації своїх пацієнтів.

Надалі система eHealth дасть кожному жителю можливість оперативного доступу до своєї медичної інформації, а лікарям дозволить бачити комплексну картину стану здоров'я пацієнта, необхідну для постановки правильного діагнозу і призначення лікування.