Окуповану Луганщину відключили від водопостачання

Окуповану Луганщину відключили від водопостачання

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) знеструмило Петрівську насосну станцію (Петрівський водозабір) Попаснянського водоканалу, що забезпечує водою жителів тимчасово окупованих територій Луганської області, зокрема, й обласного центру з населенням у близько 500 тисяч осіб.

Про це генеральний директор ЛЕО Володимир Грицай повідомив "Deutsche Welle".

"Причиною знеструмлення є борг водоканалу перед ЛЕО, який станом на 6 листопада становить майже 157 млн. грн. та постійно зростає. Борг сформувався саме через борги жителів та підприємств окупованих територій, бо 90% води, що постачає водоканал, постачається на неконтрольовану територію", - наголосив чиновник.

За словами Грицая, великі борги перед ЛЕО за спожиту електроенергію мають також, зокрема, Алчевський металургійний комбінат, підприємства групи ДТЕК та низка державних підприємств, які працюють у Луганській області. Своєю чергою борг самого ЛЕО перед держпідприємством "Енергоринок" через несплату його клієнтами отриманих послуг становить понад 5 млрд. грн.

Нагадаємо, ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" входить до холдингу "Енергетичний стандарт", який належить бізнесмену Костянтину Григоришину.

Комунальне підприємство "Попаснянський районний водоканал" є постачальником води для 80 тисяч жителів Луганської області, які мешкають на контрольованій українською владою території, а також для майже 1,2 млн. жителів області на тимчасово окупованих територіях.